piątek, 2 sierpnia 2013

Dziś trochę po włosku

Lubicie kanapki? A może już Wam się przejadły ? Dziś o kanapce inaczej...  Kuchnia włoska jest zdrowa i smaczna, a moda na nią nigdy nie przemija... Kojarzy nam się z wakacjami, gorącym latem, ziołami i dobrą oliwą.

Więc czas przedstawić samą zainteresowaną


BRUSCHETTA



Słowo pochodzi od czasownika "bruscare" oznaczającego "przypiekać". I taka też jest : podpieczona kromka chleba tak by miąższ pozostał wciąż miękki , natarta czosnkiem, przybrana różnymi dodatkami i skropiona oliwą.

Warunkiem przyrządzenia dobrej bruschetty jest użycie składników wysokiej jakości.  Można ją jeść o każdej porze dnia, zwykle stanowi doskonały wstęp do dania głównego, alternatywę niezdrowych chipsów  i świetny sposób na małych niejadków :).

W ofercie aleCateringu znajdziecie szeroki wybór bruschetty oto kilka propozycji:

  • z pomidorem, czosnkiem i bazylią

  • z oliwkami i mozzarellą


  • z borowikami i prażonymi orzeszkami pini





  •  z wędzonym boczkiem, orzechami włoskimi i świeżym tymiankiem 



  • z serem ricotta, miętą, oliwkami i papryką



Jeżeli chcesz poznać wszystkie smaki naszej bruschetty zapraszamy  na stronę!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz