Więc czas przedstawić samą zainteresowaną
BRUSCHETTA
Słowo pochodzi od czasownika "bruscare" oznaczającego "przypiekać". I taka też jest : podpieczona kromka chleba tak by miąższ pozostał wciąż miękki , natarta czosnkiem, przybrana różnymi dodatkami i skropiona oliwą.
Warunkiem przyrządzenia dobrej bruschetty jest użycie składników wysokiej jakości. Można ją jeść o każdej porze dnia, zwykle stanowi doskonały wstęp do dania głównego, alternatywę niezdrowych chipsów i świetny sposób na małych niejadków :).
W ofercie aleCateringu znajdziecie szeroki wybór bruschetty oto kilka propozycji:
- z pomidorem, czosnkiem i bazylią
- z oliwkami i mozzarellą
- z borowikami i prażonymi orzeszkami pini
- z wędzonym boczkiem, orzechami włoskimi i świeżym tymiankiem
- z serem ricotta, miętą, oliwkami i papryką
Jeżeli chcesz poznać wszystkie smaki naszej bruschetty zapraszamy na stronę!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz